zondag 31 oktober 2010

PlayStation Move (PS3)

Het blijkt vandaag de dag een nieuwe rage te worden van de gameproducenten. Eerst kwam de Nintendo Wii op de markt. Nu komt Sony op de proppen met de PlayStation Move en Microsoft heeft ook een tegenhanger ontwikkeld voor de Xbox, namelijk Kinect.

De Playstation Move onderscheidt zich van de Wii door de bol op het uiteinde van de controller. Een bol die een erg belangrijke functie heeft, blijkt al snel. De gekleurde bol wordt namelijk opgepikt door de Eye-webcam, en zo kan het systeem bijzonder nauwkeurig detecteren hoe ver je van de camera staat en welke bewegingen je uitvoert. De kleur van de bol hangt af van de dominerende kleur van de ruimte waar je je in bevindt.



Een doorwinterde PlayStation-gamer zal even moeten wennen aan de schikking van de 4 typische PS-knopjes. Op de Move staan ze in een vierkant terwijl op een gewone controller deze in een ruit staan. Maar je hebt ze niet al te vaak nodig tijdens het gamen dus maakt het niet zoveel uit. Je kan door de menu's bladeren door met de grote Move-knop,de T-knop en de trekker aan de onderkant te werken. En natuurlijk door met de Move te zwaaien.



Wat opmerkelijk is is dat de Move zeer nauwkeurig werkt. De kleinste beweging wordt opgepikt door de Move zodat tijdens het tennissen bv. de subtielste polsbeweging wordt opgenomen.



Heb je al met een Nintendo Wii gespeeld dan is het niet zo vernieuwend (qua games) maar het is hem vooral te doen om het plezier natuurlijk.  Het is momenteel nog altijd afwachten geblazen op enkele bestaande titels die een update voor de Move aan het ontwikkelen zijn, om de ware potentie van de controller uit te testen.

Dus misschien best nog even afwachten voordat je je portemonnee opent om deze controller aan te schaffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten